Ajvar s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 250 g Křen
  • 1.12 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Lilek
  • 4 kg Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 396.4 mg
  • Vláknina 8400 mg
  • Vitamín A 8400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 182.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.

  • 2

    Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.

  • 3

    Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky

  • 4

    a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.

  • 5

    Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.

  • 6

    Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.

  • 8

Komentáře k receptu