Rybízová želatina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 g Hřebíček
  • 2 g Skořice celá
  • 1 kg Rybíz červený
  • 1 kg Cukr želírovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2237 kcal
  • Sacharidy 555 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 555 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1395.8 mg
  • Vláknina 45088 mg
  • Vitamín A 45088 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 206.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rybíz očistíme a zbavíme stonků. Rybíz, skořici, cukr a hřebíček vaříme 10 minut. Poté ze směsi vyjmeme skořici a hřebíček.

  • 2

    Směs plníme do zavařovacích sklenic. Tyto stačí zavařit běžným způsobem.

  • 3

    Hotovou želatinu uskladníme v tmavé a chladné místnosti.

Komentáře k receptu