Marmeláda rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 118.5 mg
 - Vláknina 1200 mg
 - Vitamín A 1200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jádřince a zbytek nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme vanilkovou esencí a povaříme 6 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme asi 4-5 minut, zhoustlou marmeládu odstavíme a necháme pár minut odpočívat. Potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky a dáme vychladnout.