Zavařenina pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 123.8 mg
 - Vláknina 2533.3 mg
 - Vitamín A 2533.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, potom je rozčtvrtíme, vložíme i s kůrou do hrnce, přilijeme vodu, likér, šťávu, přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. Pomeranče vyndáme, oloupeme kůru, dužinu rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto, přilijeme jablečnou šťávu, přisypeme želírovací cukr, povaříme pár minut do zhoustnutí a odstavíme. Necháme chvíli chladnout, občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára.
 - 
                                2
Naplníme sklenice, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vystydnout.