Zapečený řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 715.3 mg
 - Vláknina 1829.8 mg
 - Vitamín A 1829.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme.
 - 
                                2
Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme.
 - 
                                3
Každou porci polijeme vlastní šťávou.