Švestková marmeláda s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 432.4 mg
 - Vláknina 7013 mg
 - Vitamín A 7013 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.
 - 
                                2
Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.
 - 
                                3
Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.