Marmeláda z jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.4 mg
 - Vláknina 1235 mg
 - Vitamín A 1235 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu.
 - 
                                3
Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí.
 - 
                                4
Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout.
 - 
                                5
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.