Džem z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 30.5 mg
 - Vláknina 2981.8 mg
 - Vitamín A 2981.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a oloupeme je. Kůru a jadérka dáme do plátěného sáčku, který pevně zavážeme. Mrkve umyjeme, oškrábeme a nahrubo nakrouháme nebo pokrájíme.
 - 
                                2
Mrkev, citrónovou šťávu, mandle, cukr a plátěný sáček s citróny dáme do varné nádoby, přilijeme trochu vody a za stálého míchání uvedeme do varu. Sáček pak vyjmeme a dobře vymačkáme do směsi. Vaříme ještě asi 15 minut, dokud džem nezhoustne.
 - 
                                3
Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě asi 20 minut zchladnout.
 - 
                                4
Přidáme brandy a promícháme. Alkohol zde působí jako konzervant.
 - 
                                5
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.