Francouzská čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 300 g Cuketa
  • 500 g Cukr želírovací
  • 50 ml Ocet vinný
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 cl Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 463.8 mg
  • Vláknina 6148.3 mg
  • Vitamín A 6148.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

  • 2

    Do hrnce vložíme kousky rajčat, paprik, cuketu, česnek a cibuli, zalijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, vinný ocet a želírovací cukr. Vše promícháme a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.

  • 3

    Hotovou směs nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře k receptu