Švestková povidla z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 261.7 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
švestky dobře omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a nakrájíme je na malé kousky.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme 1 kilogram nakrájených švestek, přilijeme 2 decilitry vody. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program džem a pekárnu zapneme.
 - 
                                3
Program zopakujeme ještě alespoň dvakrát. Povidla jsou hotová, když jsou dostatečně hustá.
 - 
                                4
V průběhu programu dobře vymyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a ve středně vyhřáté troubě sterilizujeme.
 - 
                                5
Hotovou marmeládu přendáme do sklenic, necháme ji pomalu vychladnout. Poté sklenice uzavřeme a skladujeme v chladnu.