Kompot z čerstvých hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 364.5 mg
 - Vláknina 21600 mg
 - Vitamín A 21600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme drobnější, zralé, ale ještě tvrdé hrušky. Omyjeme je, odstraníme stopky a celé naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme hrušky, sklenice uzavřeme a rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.