Džem z čerstvých jeřabin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 136 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 136 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé jeřabiny otrháme, očistíme, propláchneme vodou a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a rozvaříme doměkka. Poté prolisujeme a vzniklou kaši znovu povaříme. Přidáme cukr a dál vaříme do zhoustnutí. Mezitím stále mícháme.
 - 
                                2
Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme. Uložíme na studeném a temném místě.