Povidla z čerstvých meruňek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 432.2 mg
 - Vláknina 6666.7 mg
 - Vitamín A 6666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, měkké meruňky. Omyjeme je, rozkrojíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme, až směs znovu zcela zhoustne.
 - 
                                2
Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.