Marmeláda z čerstvých ostružin a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1 l Ostružiny
  • 1 kg Jablka
  • 1.4 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.9 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostružiny přebereme, očistíme a na ovocném mlýnku rozemeleme. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do kastrolu, podusíme doměkka a prolisujeme. Promísíme s ostružinovou kaší, přisypeme cukr, důkladně promícháme a necháme ho rozpustit.

  • 2

    Poté po částech povaříme a ihned rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu