Kompot z čerstvých ostružin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 325 mg
 - Vláknina 21200 mg
 - Vitamín A 21200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a odstavíme. Ostružiny rozdělíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem cca do 3/4 výšky.
 - 
                                2
Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.