Džem z rybízu a třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 325 mg
 - Vláknina 9333.3 mg
 - Vitamín A 9333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 600.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz otrháme, odstraníme stopky, propláchneme a prolisujeme. Dáme do pánve a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a znovu krátce povaříme.
 - 
                                2
Poté přisypeme omyté, vypeckované třešně a za stálého míchání dál vaříme, až směs zrosolovatí.
 - 
                                3
Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.