Marmeláda z čerstvých višní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 290 mg
 - Vláknina 5333.3 mg
 - Vitamín A 5333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Poté přidáme cukr a znovu povaříme, až se zcela rozpustí. Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném a suchém místě.