Kompot z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší dřínky. Přebereme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně prosypeme cukrem a nakonec zalijeme studenou vodou.
 - 
                                2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.