Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 200 g Celer - nať
  • 200 g Petržel - nať
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Celer bulvový
  • 1 kg Cibule
  • 0.75 kg Kedlubna
  • 0.5 kg Květák
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 kg Sůl
  • 0.5 kg Petržel kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 44 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 9736 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 291.7 mg
  • Vláknina 5636.5 mg
  • Vitamín A 5636.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák.

  • 2

    Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy.

  • 3

    Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo.

Komentáře k receptu