Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 44 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 9736 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 291.7 mg
 - Vláknina 5636.5 mg
 - Vitamín A 5636.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák.
 - 
                                2
Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy.
 - 
                                3
Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo.