Sterilovaný slaný hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 985 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 305.3 mg
 - Vláknina 12750 mg
 - Vitamín A 12750 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.