Dietní nakládané okurky s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1572 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 453.5 mg
 - Vláknina 5153.1 mg
 - Vitamín A 5153.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší zralé okurky očistíme a důkladně omyjeme. Hrozny otrháme, opláchneme a rozložíme na dno zavařovací sklenice. Přidáme křen a rozdělíme okurky.
 - 
                                2
Sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, přivedeme k varu a roztokem ihned zalijeme okurky. Následující den slijeme nálev, necháme znovu projít varem a opět nalijeme do sklenice. Ihned převážeme celofánem a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.