Sterilovaný okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 226.7 mg
 - Vláknina 2333.3 mg
 - Vitamín A 2333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme na kolečka. Dobře osolíme a necháme stát, dokud nepustí šťávu. Poté vymačkáme a okurky naskládáme do sklenic.
 - 
                                2
Zalijeme octem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.