Sterilovaný salát z čerstvých paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 193.3 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 104.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.