Ochucený rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2429 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 296.9 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a sůl a promícháme. Dál vaříme cca 30 minut do zhoustnutí.
 - 
                                2
Horký protlak rozdělíme do sklenic vypláchnutých vroucí vodou, ihned převážeme celofánem a zabalené v dece necháme vychladnout. Utřeme ubrouskem a uchováme v temné a studené místnosti.