Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 395 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme hustým rajčatovým protlakem a zavíčkujeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.