Rebarborový džem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 2 kávová lžička Rum
  • 1 ks Citrony
  • 2 kg Reveň (Rebarbora)
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 3256 mg
  • Vitamín A 3256 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne.

  • 2

    Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu