Sterilovaný česnek v pikantním nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 249.6 mg
 - Vláknina 2588.4 mg
 - Vitamín A 2588.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme víno a spolu s octem, solí, drobně nasekanou feferonkou a cukrem přivedeme k varu. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
 - 
                                2
Na dno malých skleníček dáme lžící oleje, naskládáme připravený česnek. Do každé skleničky na povrch česneku dáme po 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, jeden kousek bobkového listu. Nakonec položíme špetku chilli koření.
 - 
                                3
Všechny naplněné skleníčky zalijeme horkým nálevem. Víčka důkladně uzavřeme. Naskládáme do sterilizačního hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 10-15 minut.
 - 
                                4
Skleníčky vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.