Sterilizované papriky v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Nové koření celé
  • 40 g Deko
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Pepř červený celý
  • 2 kávová lžička Sůl jedlá vakuová s jodem a fluorem
  • 2 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278.2 mg
  • Vláknina 2545.4 mg
  • Vitamín A 2545.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme Deko. Dobře promícháme,přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Potom necháme mírně vychladit.

  • 2

    Papriky omyjeme, vykrojíme jádřince a bílá žebra. Potom papriky nakrájíme na tenké pásky. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vložíme do ní nakrájené papriky. Povaříme přibližně 8 minut.

  • 3

    Papriky scedíme, necháme okapat a naplníme menší sklenice. Do každé sklenice dáme 2 ks bobkového listu, 4 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, přilijeme 4 lžíce oleje. Nakonec vše zalijeme horkým nálevem a sklenice zavíčkujeme.

  • 4

    Naskládáme je do zavařovacího hrnce, kde je při 90stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Sklenice s paprikami vyndáme z hrnce, necháme vychladit a odložíme na studené místo.

Komentáře k receptu