Šťáva z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 39 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 396.1 mg
 - Vláknina 4044.2 mg
 - Vitamín A 4044.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.
 - 
                                2
Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.