Džem z jahod a citronové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
 - Sacharidy 217 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 217 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 334.8 mg
 - Vláknina 8160 mg
 - Vitamín A 8160 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jahod otrháme stopky a dáme do větší mísy. Přelijeme citronovou šťávou a prisypeme cukr. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté celou směs dáme ho hrnce a přivedeme k varu. Mezitím si dáme vychladit do ledničky talířek. Když se směs začne vařit, prudce jí vaříme 5 minut. Poté vyndáme vychlazený talířek z ledničky a nalijeme na něj trochu směsi. Dáme na 5 minut do ledničky a pak zkusíme, jestli je džem už ztuhlý, pokud ne, vaříme jej další 3 minuty a proces zopakujeme. Nakonec džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.