Marmeláda z cibule a rozinek
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 60 g Cukr třtinový
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Fenykl obecný
 - 20 g Bazalka
 - 5 g Skořice mletá
 - 5 g Hřebíček
 - 20 g Estragon
 - 20 g Saturejka
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 5 g Badyán
 - 100 g Rozinky bílé
 - 200 ml Olej olivový
 - 150 ml Voda pitná
 - 25 ml Koňak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 216.4 mg
 - Vláknina 6548 mg
 - Vitamín A 6548 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobno, rozmarýn, tymián, bazalku, saturejku a estragon posekáme na jemno. Do hrnce nasypeme cibuli, zalijeme olejem, vodou, přidáme mletou skořici, hřebíček, badyán, fenykl, pepř, sůl a vaříme 30 minut. Nyní přidáme světlé rozinky, cukr, nasekané bylinky, zakápneme koňakem a vaříme dalších 30 minut.
 - 
                                2
Cibule by měla být zcela rozvařená. Takto připravenou marmeládu používáme k pečené zvěřině. Skladujeme v lednici.