Ukrajinské hruškové vareňje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 25 mg
 - Vláknina 1453.7 mg
 - Vitamín A 1453.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdé nepřezrálé hrušky oloupeme, pokrájíme na šestiny, vykrojíme u nich jádřince a vložíme do hrnce. Hrušky zalijeme vodou tak, aby byly jen ponořeny, uvaříme je do měkka.
 - 
                                2
Do hrnce přidáme cukr, zalijeme půl litrem odvaru z hrušek, promícháme a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme do sirupu 4 hřebíčky s povařenými hruškami, na mírném ohni vaříme, až ovoce zprůzrační a kapka sirupu se již neroztéká.
 - 
                                3
Vareňje pak odstavíme, po vychladnutí vyndáme hřebíčky. Směs naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.