Hrušková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1.3 mg
 - Vláknina 23.9 mg
 - Vitamín A 23.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu přivedeme k varu.
 - 
                                3
Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru, skořici s citronovou kůrou z jednoho citronu a vaříme na mírném ohni 30 minut.
 - 
                                4
Vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut.
 - 
                                5
Hotová povidla nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme.