Nejlepší citronová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 182.8 mg
 - Vláknina 11750 mg
 - Vitamín A 11750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme.
 - 
                                2
Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne.
 - 
                                3
Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček.
 - 
                                4
Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout.