Bezlepkové křupavé pečivo s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 130 g Quinoa černá
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička chia
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1136 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 30.1 mg
  • Vláknina 8083.9 mg
  • Vitamín A 8083.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka quinoi namočíme alespoň 8 hodin předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a semínka dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme je mixéru, přidáme k nim utřený česnek se solí, vlahou vodu a směs rozmixujeme dohladka.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 225°C. Pečící plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem. Poté rozmixovaná semínka dáme do mísy, přidáme chia semínka, kypřící prášek do pečiva a znovu vše dobře rozmícháme. Těsto by mělo být polořidké a hladké. Vylijeme ho na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme na velmi tenkou placku o síle 3-4mm. Plech s těstem vložíme do trouby a pečeme zprudka dozlatova celkem 16-18 minut. Vychladlé pečivo nakrájíme na obdélníčky a podáváme.

Komentáře k receptu