Slaný toust z lněné mouky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Lněné semínko
  • 70 g Mouka lněná
  • 70 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 11%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 122 mg
  • Vláknina 6453.9 mg
  • Vitamín A 6453.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.

  • 2

    Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé.

Komentáře k receptu