Restovaný losos s kuskusem a kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr kozí
  • 100 g Kuskus
  • 200 g Losos - filety
  • 175 ml Bujón bylinkový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 špetka Pepř citronový
  • 4 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1042 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 67.8 mg
  • Draslík 784.3 mg
  • Vláknina 19009 mg
  • Vitamín A 19009 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kozí sýr nakrájíme na kostičky. Oloupané mandle pokrájíme a v pánvičce je opražíme dorůžova nasucho.

  • 2

    Omyjeme a osušíme filety lososa. Ve vhodné pánvi rozpálíme olej, lososa orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme podle síly filetu 3-4 minuty z každé strany. Lososa poté osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a uchováme na teplém místě.

  • 3

    Připravíme si kuskus: do hrnce přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme tak, až se zrníčka obalí olejem. Poté kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml), přidáme zelený mražený hrášek, promícháme a necháme pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj opražené mandle a sýr.

  • 4

    Na talíře dáme porce kuskusu, k němu položíme orestované filety lososa a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu