Kuřecí stehna dušená na mrkvi s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 360 g Mrkev kořen
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112.8 mg
  • Draslík 361.4 mg
  • Vláknina 10808.2 mg
  • Vitamín A 10808.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí stehna zbavíme kůže, poté je vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupanou a omytou mrkev pokrájíme na tenké plátky. V sítu promyjeme zmražený zelený hrášek.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme kousky masa dozlatova, ochutíme je solí, pepřem a zázvorem. Znovu je promícháme a smažíme ještě 1-2 minuty.

  • 3

    V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm si krátce osmažíme mrkev, stále ji promícháváme asi 1-2 minuty. Pak k mrkvi přidáme maso i cibulí, hrášek, vodu, vše promícháme a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Podle chuti pak dušenou mrkev dosolíme, podle chuti přimícháme cukr a přidáme citrónovou šťávu.

  • 4

    Horkou mrkev s hráškem a masem dáme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře k receptu