Nádivka vaječná s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 10 g Bazalka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 6220.8 mg
  • Vitamín A 6220.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželku a bazalku nasekáme najemno, mandle rozdrtíme a vejce rozkvedláme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme kvalitní olej, přisypeme kostičky rohlíků a usmažíme dozlatova. Poté přidáme vejce, rychle promícháme, ochutíme solí, pepřem, petrželkou, bazalkou a posypeme mandlemi. Jakmile vejce ztuhnou, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Nádivka je vhodná do drůbežích rolád.

Komentáře k receptu