Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 457.6 mg
 - Vláknina 11041.5 mg
 - Vitamín A 11041.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.
 - 
                                3
Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.
 - 
                                4
Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.
 - 
                                5
Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.