Kuřecí náplň s houbami
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 25 g Houby sušené
 - 150 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Víno portské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 236.1 mg
 - Draslík 494.8 mg
 - Vláknina 1061.3 mg
 - Vitamín A 1061.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme do studené vody na 30 minut. Očištěná kuřecí játra, oloupanou šalotku a vymačkané houby nakrájíme na kousky. Játra zprudka opečeme na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Na výpeku osmahneme šalotku a houby. Přidáme šalvěj, přilijeme portské a necháme přejít varem.
 - 
                                2
Asi polovinu směsi rozmixujeme s játry, přidáme zbylou směs, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a vše promícháme. Necháme v chladu 30 minut rozležet.