Nádivka do kuřete z macesu
Suroviny
- 30 g Celer - nať
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 60 g Husí sádlo
 - 200 g Maces - nekvašený chléb
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 199 mg
 - Draslík 269.8 mg
 - Vláknina 3624.3 mg
 - Vitamín A 3624.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.
 - 
                                2
Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.
 - 
                                3
Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.