Máslo s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Víno červené
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 542.6 mg
  • Vláknina 3539.8 mg
  • Vitamín A 3539.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné šalotky jemně nasekáme, vložíme do 125 ml červeného vína spolu se snítkem tymiánu a necháme téměř vyvařit. Ochladíme a vyjmeme tymián.

  • 2

    Povařenou šalotku vmícháme do změklého másla, osolíme a opepříme. Máslo zabalíme do fólie, srolujeme a dáme vychladit.

  • 3

    Vychlazené máslo krájíme na plátky a pokládáme na bifteky.

Komentáře k receptu