Andaluská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 30 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 120 ml Majonéza
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 11418.5 mg
  • Vitamín A 11418.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme.

  • 2

    Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme.

  • 3

    Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou.

Komentáře k receptu