Vlámská obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Zelí bílé - sterilizované
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Karotka
  • 2 ks Brukev řepka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 194.4 mg
  • Vláknina 7426 mg
  • Vitamín A 7426 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku pokrájíme na kolečka, brukev na kostičky. Na pánvi rozpustíme 60 gramů másla, přisypeme karotku s brukví a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a přikryté pět minut podusíme.

  • 2

    Na jiné pánvi rozpustíme zbytek másla. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka orestujeme. Přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem a dusíme spolu se slaninou asi 20 minut.

  • 3

    Na talíři tvoříme kopečky zelí se slaninou a okolo pokládáme kousky mrkve s brukví.

  • 4

    Obloha je vhodná k vepřové pečeni.

Komentáře k receptu