Zelené noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1500 kcal
  • Sacharidy 231 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 221 g
  • Cholesterol 763.3 mg
  • Draslík 561 mg
  • Vláknina 22387.2 mg
  • Vitamín A 22387.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v mléce. Do mouky vmícháme podušený špenát, sůl, muškátový květ a mléko. Vypracujeme polotuhé těsto které necháme asi půl hodiny odležet.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme noky, vkládáme do vařící, osolené vody a vaříme asi 4 minuty.

  • 3

    Okapané noky omastíme a podáváme k dušenému nebo pečenému masu.

Komentáře k receptu