Lák na okurky nakládačky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 70 g Cukr krupice
  • 3 g Bobkový list
  • 25 g Nové koření celé
  • 20 g Hořčičné semínko
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • 750 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2920 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.1 mg
  • Vláknina 4314.5 mg
  • Vitamín A 4314.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, hořčičné semínko, sůl, celé nové koření, bobkový list, přivedeme k varu a povaříme 8 až 10 minut. Hrnec odstavíme, lák necháme vychladnout a použijeme k zalití okurek v zavařovacích sklenicích. Toto množství vystačí na čtyři litrové sklenice.

Komentáře k receptu