Domácí šípkový ocet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Šípky sušené
  • 100 g Pomerančová kůra
  • 1 l Ocet jablečný
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.7 mg
  • Vláknina 5662.5 mg
  • Vitamín A 5662.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme ocet a cukr a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Cukr se musí rozpustit. Necháme zchladnout. Na špejli napícháme střídavě šípek a pomerančovou kůru a dáme do širší flašky. Nalijeme ocet a necháme 3 týdny stát.

Komentáře k receptu