Hořčicový olej

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Hořčičné semínko
  • 250 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 12.3 mg
  • Vláknina 387.1 mg
  • Vitamín A 387.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 10.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hořčičné semínko nasypeme do pánve, při teplotě 190 °C restujeme cca 5 minut, necháme vychladnout a poté v hmoždíři rozmělníme. Přidáme kurkumu, smícháme s olejem a v pánvičce znovu zahříváme, dokud se kurkuma nerozpustí. Odstavíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Zakryjeme, vložíme do lednice, necháme marinovat do druhého dne. Přes jemné plátno přecedíme do lahvičky a uložíme na suchém místě.

Komentáře k receptu