Čertova pomazánka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2478 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 661.2 mg
- Vláknina 4751 mg
- Vitamín A 4751 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uzenou makrelu vykostíme a zbavíme kůže. Maso umeleme spolu s vejci vařenými natvrdo, s oloupanou cibulí a okapanou nakládanou paprikou. 
- 
                                2Vše v míse spojíme majonézou, přimícháme nadrobno nakrájenou okurku, lžičku hořčice a citronovou šťávu. Promícháme, opepříme a jen mírně osolíme (makrela je slaná). 
- 
                                3Před podáváním necháme pomazánku v chladu proležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        